Arbeta som konsult

Varför jag arbetar som konsult
Jag började arbeta som konsult för nästan 20 år sedan. Det är riktigt läskigt att tänka sig att det har gått så lång tid, men så är det bara. Tiden går, man jobbar och jobbar, knäna börjar göra ont och tillslut dör man. Ja, så sa i alla fall min pappa alltid när jag var barn. Visserligen på ett skämtsamt sätt men ödets ironi visade sedan att det var just som hände honom.

Nåväl, det var inte pappa jag skulle babbla om nu. Jag har som sagt arbetat som konsult i snart två decennier. Tänker jag fira jubileet med någon form av tårta? Nej, det har jag inte planerat. Jag ser inte riktigt vad det är som jag måste fira. Inte för att jag inte har varit nöjd med de 20 åren då jag arbetat som konsult. Snarare för att jag har gjort så otroligt många olika saker att åren på något sätt flyter ihop.

Eftersom jag, mirakulöst nog, har lyckats få lite läsare till den här plattformen tänkte jag säga några ord till er. Ni kanske inte är överdrivet exalterade över att få höra mig berätta om hur jag arbetar som konsult. Men ni kan ju i sådana fall alltid avstå detta inlägg. Jag planerar att dela med mig av de största fördelarna som jag har sett med att arbeta som konsult. Och kom nu ihåg att jag har arbetat som konsult så länge att jag knappt minns hur det är att göra annat. Nu kör vi:

1. Lönsamhet
Detta är en oerhört viktig aspekt av att arbeta som konsult, skulle jag säga. Jag jobbade med IT långt innan jag bytte anställningsform. Jag blev bra på det jag gjorde. Jag blev expert på det jag gjorde. Jag insåg att jag kunde tjäna mycket mer pengar på annat sätt än anställning. Jag började arbeta som konsult och kunde snart köpa mitt drömhus.

2. Uppskattning
Tänk dig att du behöver hjälp med någonting av en expert. Låt säga att din träningscykel har gått sönder och du behöver en träningscykelexpert. Vilken tacksamhet du känner när han eller hon ordnar problemet du aldrig kunde löst själv. Lite på det viset är det att arbeta som konsult. Du är experten. Du är den som löser problemen för kunderna. Detta uppskattas
otroligt mycket av de du arbetar för, och det är en sak jag älskar med att arbeta som konsult.

3. Frihet
”När har du semester”? ”När fan jag vill”. Svårare än så behöver det inte vara. När man arbetar som konsult är man sin egen lyckas smed. ”Skönt med helg, va?” frågar någon. ”Vadå helg? Vad är helg?” svarar jag. När man arbetar som konsult kan man ta helg när som helst. Man kan arbeta under helgen och vara ledig under veckan efter om man känner för det. Friheten är A och O för mig.

Gav det något? Hör gärna av er!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest