Familjen mattläggning i Stockholm

Då var det dags igen! Förra veckan valde jag att köra ett lite annorlunda spår här i bloggen. Tanken var från början att jag skulle skriva om min senaste silent retreat, men det blev något helt annat. Med tanke på vad som har hänt i min familj senaste tiden ville jag ägna dem lite utrymme. För er som missade förra veckans inlägg kan jag meddela att det handlade om 2 saker: 1) min familj, och 2) mattläggning i Stockholm. De båda ämnena ligger nämligen väldigt nära varandra. Jag ska berätta hur det ligger till.

För över 70 år sedan, samma år som Bruce Springsteen och Göran Persson föddes, så hände något i huvudstaden. Min farfar och min farmor startade sitt företag inom mattläggning i Stockholm. De blev snabbt respekterade och gjorde ett gott jobb, vilket resulterade i jobb dag och natt i över 5 år. När de fick nog av allt slit bestämde de sig för att anställa. De anställda en man och en kvinna som de lärde upp inom mattläggning i Stockholm. Denna man och denna kvinna var mina morföräldrar. Visst är det knäppt att tänka sig? Mina morföräldrar arbetade under mina farföräldrar. De gjorde dessutom detta under många år. Mattläggning i Stockholm, de fyra tillsammans, ända fram till 60-talet. Vid det här laget hade båda paren fått barn som var helt jämnåriga. En pojke och en flicka som kände varandra sedan småbarnsben. De är min mamma och min pappa.

Nu ska jag fortsätta på släktträdet inom mattläggning i Stockholm som jag började på sist.

Pappa Peter

När farfar gick ur tiden för snart 30 år sedan tog min pappa över verksamheten inom mattläggning i Stockholm. Han var knappast någon gröngöling på området. Han hade nämligen arbetat med farfar sedan han var 17 år gammal. Han skötte företaget mycket väl, och under hans ledning ökade personalstyrkan med 200%. När pappa gick i pension 2007 var det dags för nästa generation att ta över mattläggning i Stockholm. Det blev inte jag, utan det blev min käre bror.

Broder Björn

Ja, jag har aldrig varit bitter att det var min storebror Björn som tog över verksamheten. Mattläggning i Stockholm har aldrig riktigt varit min sak. Jag skulle till och med kunna säga att arbete med händerna och kroppen inte har varit min sak. Jag trivs med mina datorer, med mina ettor och nollor, och så ska det få förbli. Min bror har gjort ett exceptionellt jobb med företaget sedan han tog över. Han har en oerhörd talang, både för att driva företag i Stockholm och för mattläggning.

Där har ni vårt träd som säkerligen kommer att utvecklas så småningom. Lämna gärna kommentarer så lovar jag att svara!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest