Julklappar till alla

Jag kunde inte lägga förra inlägget bakom mig så jag kör igen som en fortsättning där jag slutade. Trots att jag lovat mig själv att inte skriva för mycket inför julen 2021 så kunde jag inte hålla mig. Jag vet att detta är en blogg som handlar om helt andra saker men nu blev det såhär. Nu får ni, kära läsare, ta del av mitt gigantiskt stora intresse för julklappar. Idag ska jag dock lägga upp det lite annorlunda. Jag ska berätta om hur jag tänkt kring årets inköp av julklappar. Ni behöver inte vara oroliga, ingen av de personer som jag ska ge till läser denna blogg. Det är helt safe. OK, är ni med?

Det finns en väldig massa saker som jag vill ge bort i form av julklappar till min familj. Jag har, hör och häpnas om ni vill, 6 stycken syskonbarn att skämma bort. Det är egentligen inga större problem. Jag känner dem väl och jag vet vilka julklappar som brukar gå hem. Den gemensamma nämnaren är, föga förvånande, leksaker. Ja, i alla fall som julklappar till de yngre barnen. De blir så otroligt glada när de får julklappar av den här typen. Faktum är att det ibland känns som att de blir extra glada för paketen som jag ger dem. Vad kan det bero på egentligen?

Jag har en teori där. Alla julklappar som ges från övriga familjemedlemmar står det ”God jul önskar Tomten” på. Jag däremot, vill inte ge någon jäkla tomte äran för julklapparna jag har köpt. Nej tack, jag skriver minsann mitt eget namn. Detta gör att det blir mycket mer personligt när Tomten delar ut mina paket. Det brukar uppskattas både av barnen och av mig själv. En win-win situation, eller hur?

Det är svårare att införskaffa julklappar till vuxna. Detta skulle säkert de allra flesta hålla med om. Svårigheten ligger förstås i flera olika aspekter. Dels så vill man hitta något som personen verkligen behöver. Något hen inte tänkt på. När hen öppnar sina julklappar vill man få en genuin reaktion. ”Wow! Superbra! En sådan har jag velat ha länge” eller något i den stilen. Problemet är bara att de flesta vuxna är ganska bra skådespelare i dessa situationer. Man vet inte säkert om de uppskattar julklapparna.

Tankar om detta?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest