Naprapat

Nacksmärta kan behandlas effektivt av en naprapat. Halsen är övergången från bröstet till huvudet. Det är mycket mobilt, så att vi snabbt kan titta åt alla håll och vid behov snabbt få huvudet ur riskzonen om en dörr är för låg eller ett föremål hotar att slå oss i huvudet.

Bygghalsen
Halsen är den bakre delen av halsen, här är en stor del av musklerna samt livmoderhalsen. Om du tar en närmare titt på den raffinerade konstruktionen, kan du snabbt se att det är en enorm uppgift för vår filigran hals att flytta och stabilisera vår 5 till 5,5 kg huvud i en riktad och snabb sätt i rummet. Hjärnan vet också att huvudets position är viktig: den ser minutiöst till att våra ögon alltid är horisontella och att vår visuella perception och våra jämviktsorgan i de inre öronen kan ge korrekt information. Dessa mekanismer är viktiga för att hålla oss i funktion i vardagen, även om denna komplexitet ofta ger våra halsar belastning.

Halsen som sista länk – Hjälp från naprapat
Om vi är skadade eller en led-, muskel- eller sena av vårt muskel-system inte fungerar optimalt, försöker vår kropp att omfördela lasten. Två fasta punkter kan inte eller mycket lite anpassa sig i denna kompensationsprocess: våra fötter, som ligger stadigt på marken, och vårt huvud, som alltid måste hållas relativt rakt på grund av ögonens betydelse och jämviktsorganen. I alla andra organ regioner, spänningar avleds. På grund av vår hals stora rörlighet och dess strategiskt centrala position strax under huvudet, blir det oftast en betydande del av dessa spänningar.

När det blir klart i diagnosen från din naprapat att din nacksmärta eller spänning härstammar från denna eller en liknande mekanism, din naprapat Stockholm kommer att förklara detta för dig och kommer att fästa stor vikt vid att släppa spänningen i hela kroppen för att ha en positiv effekt på halsen smärta.

Framåt-hållning på huvudet – Den främsta orsaken till nacksmärta och nackspänning
Om man tittar noga på tunnelbanan, på arbetsplatsen eller i familjen, inser du snabbt att för de flesta av våra medmänniskor, är attityden liknar vad som visas i skissen. Halsen måste absorbera det mesta av lasten, eftersom det fungerar som en stav där vårt huvud balanserar. För att förstå vad din nacke har att göra i en sådan situation, inbjuder jag dig till ett litet experiment.

Ta en hammare och ta tag i den så att din hand är långt ner i stammen. Vrid nu handen något så att hammarhuvudet lutar åt sidan. Du kommer att märka att hammaren är nu mycket svårare att hålla. Men du kanske också tänker, ”Det är inte så illa!”

När det gäller en kort tid, är en sådan position inte ett problem. Men de flesta människor med framåtlutade huvuden kvar i denna position dag efter dag och år efter år. Då, förr eller senare, kommer denna inställning att leda till obehag. En naprapat i Stockholm kan hjälpa dig att korrigera detta.

Behandling av nacksmärta
Behandling av nacksmärta är följande: Först arbetar du på din stelhet med hjälp av en naprapat. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt du ser bra resultat här. Efter det handlar det om att fixa spänningar i kroppen. Eftersom dessa spänningar sätta halsen i situationen att behöva kompensera för andra delar av kroppen.

Efter en kort tid, har i genomsnitt 75% av nacksmärtan och spänningen lättat eller försvunnit. Om orsaken till nacksmärtan är motiverad, använder vår naprapat också manipulationer på halsen efter samråd med dig.

Ring våra duktiga naprapater i Göteborg så ger vi dig gärna råd och avgör om och hur vi kan hjälpa till med dina specifika problem och symtom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest