Om Poppy

Namnet jag fick gavs jag av mina föräldrar. Vi var en vanlig familj i en vanlig stad som låg i ett vanligt landskap – som det kallades på den tiden – och vi hade ett hus som varken var större eller mindre än andras. Det var en fin uppväxt. Varken lyxig eller fattig. Varken färgstark eller svartvit. Det var en så socialdemokratisk uppväxt man kan ha i det här landet helt enkelt. Mer behövs inte sägas om det.

Nu ska jag komma in på områden där det ovanliga befläckar den vanliga ytan. Alla som känner mig till namnet vet att det är en tydlig markör. Jag heter nämligen Poppy. Jag har ett namn som jag inte tror att någon annan i det här landet heter. Tänk över det en sekund. Det bor över 10 miljoner människor i Sverige. Jag är sannolikt den enda av alla dessa människor som tilltalas med namnet Poppy. Jag vet inte vad ni känner men jag tycker i alla fall att det är intressant.

Så, var kommer Poppy ifrån? Jag ställer frågan till mig själv trots att jag mycket väl vet svaret. Jag utgår nämligen ifrån att några av er tänker detta. Hur kan jag heta Poppy? Vad kommer det sig att mina föräldrar valde Poppy av alla knasiga namn man kan välja? Detta ska ni bli varse, kära läsare.

Vi får spola tillbaka tiden till 1983. Detta är tre år innan jag överhuvudtaget hade fötts eller blivit påtänkt. Det var en fin sommar och min mamma och pappa hade nyss träffats. De brukar skoja om att de var mer i min pappas bil än hemma hos någon av dem. De hade det bra. Det var en fin tid och de fattade tycke för varandra snabbt. Poppy då, var kom det in? Jo, det var nämligen så att min pappa var så bilintresserad att han ibland hade svårt att skilja intresset från sitt privatliv. När de fick reda på att de skulle bli föräldrar var det viktigt för honom att namnet på barnet, dvs mig, skulle ha med bilar att göra.

Legenden säger att han testade många olika förslag innan just Poppy gick igenom. Fälge var en som jag kan be till Gud att mamma inte släppte igenom. Hur hade det sett ut? Sanningen är att jag tycker om Poppy. Det är jag. Jag är Poppy och det kommer jag alltid att vara.

Hur unika är era namn? Jag frågar för att få lite inspiration och för att se om det är någon annan närmast unik där ute!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest